امروز: چهارشنبه، 30 خرداد 1397

دانلود فیلم و کلیپ رایگان آشپزی

سایت آشپزی سنتی و مدرن

www.10320.ir

11/26 1396

دسر تیرامیسو ژله ای قالبی ، که مناسب تمام مجالس شما ست ، دسری شیک و مدرن و راحتی هست .


 

دسر تیرامیسو ژله ای قالبی

رسپی از مرضیه

این دسر برای موارد زیر مناسب است: شب یلدا، جشن ها، مهمانی ها، دیدنی عروس، پاگشا کردن عروس

موادلازم :

 پنیرخامه ای:  ۲۰۰ گرم

بیسکوییت پتی بور ساده یا کاکائویی: ۳۰ عدد

شکلات قهوه ای تخته ای: ۸۰ تا ۱۸۰ گرم

پودر قند یا پودرشکر: ۴ قاشق غذاخوری سرپر

پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری

خامه صبحانه پاکت صورتی: ۲۰۰ گرم

نسکافه یا قهوه ی دم شده: ۱ قاشق غذاخوری

آب: یک چهارم پیمانه استاندارد

ترافلهای ریز رنگی یا شکلات: جهت تزیین

روغن مایع: کمی درصورت نیاز در حین کار

پودرژله توت فرنگی یا انار یا هر رنگ قرمز دیگری: ۱ بسته

آب جوش: یک و نیم لیوان دسته دار فرانسوی قدیمی

پاکت پلاستیکی کلفت: ۲ عدد یا فویل آلومینیوم نازک

طرزتهیه:

از نیم ساعت قبل، تمام مواد را بیرون از یخچال وکابینت بگذارید تا کاملاً به دمای محیط برسند. شکلات تخته ای قهوه ای را خرد کرده درون ظرفی ریخته و ظرفش را روی بخار آب کتری درحال قل زدن قراردهید تا کاملأ ذوب شود. اگر حس کردیدکه شکلات ذوب شده خیلی سفت هست، کمی روغن مایع مخصوص پخت وپز را به آن بیفزایید. بعداز ذوب شدن ظرف را از روی بخار آب برداشته و خوب هم بزنید تا کمی ولرم شود، و به آن پنیر خامه ای و خامه صبحانه را افزوده و مدام و تند تند و حسابی هم بزنید، تا همه مواد مخلوط شوند و خامه و پنیر براثر داغی شکلات بریده نشوند. حالا پودر قند یا پودر شکر را به همراه پودر کاکائو به مواد اضافه کنید. وقتیکه پنیرخامه ای و خامه صبحانه را به شکلات ذوب شده میافزایید، رنگش روشن میشود و بعد با افزودن پودرکاکائو تیره میگردد. اگر خواستید که بجای شکلات قهوه ای تخته ای از شکلات تخته ای سفید استفاده کنید، باید پودر کاکائو را حذف کنید. وقتیکه مواد رامخلوط کردید، دوباره ظرف مواد را روی بخار آب قرار دهید و خوب هم بزنید تا تمام مواد یک دست شوند. ظرف را از روی بخار آب بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. آب سرد یا آب ولرم را درظرفی ریخته و پودر نسکافه را در آن کامل حل کنید.

 یک بسته پودر ژله انار یا توت فرنگی یا هر رنگ قرمز دیگری را دریک و نیم لیوان آب جوش، به روش بن ماری (یعنی قراردادن ظرف آب و پودر ژله روی حرارت بخار آب) کامل حل کنید. درمحیط آشپزخانه ژله ی حل شده را نگهدارید تا کاملاً خنک شود. بهتر است برای این دسر خیلی خوشمزه و شیک و مجلسی، از قالب کوچک استفاده کنید تا برای درست کردنش اذیت نشوید. مگر اینکه بخواهید برای افراد زیادی این دسر را تهیه کنید که مسلماً به قالب بزرگتر نیاز هست. قالب مستطیلی یا اگرمهارت دارید هر نوع قالبی دیگر را که مدل داشته باشد، اما فروفتگی و برآمدگی نداشته باشد، را مانند قالب قلبی که در تصویر می بینید را برداشته، دو تا پاکت پلاستیکی را از هم باز کنید و بصورت بعلاوه (+) در کف و دیواره های قالب که کمی با پاشیدن آب مرطوب کردید، قرار دهید. اگر از فویل آلومینیوم نازک استفاده می کنید، تنها کف و دیواره های قالب را خوب بپوشانید و حتمأ مقداری از این فویل آلومینیوم و یا حتی پلاستیک، از دیواره های قالب بزرگتر باشد وبیرون بزند تا بعد برای خارج کردن دسر از قالب راحت باشید. حالا روی پلاستیک و یا روی فویل آلومینیوم نازک را با روغن مایع چرب کنید تا مواد به کف و دیواره ها نچسبند. حالا به دو روش میتوانید کار را ادامه دهید:

 ۱- یکی از بیسکویت ها را در دست گرفته و فقط یک سمت آنرا روی سطح نسکافه ی حل شده زده و فقط کمی بیسکویت را مرطوب کنید.

 ۲- بیسکویت ها را در کف قالب یا روی یک سینی بگذارید و با کمک قلموی مخصوص آشپزی، نسکافه ی حل شده را روی آنها بمالید تا فقط کمی مرطوب شوند (نباید بیسکویت ها خیس شوند، فقط مرطوب شوند). حالا باز به دو روش میتوانیدعمل کنید:

الف- مقداری از مواد شکلاتی آماده و خنک شده را روی بیسکویت های کف قالب و دیواره های قالب بمالید.

ب- فقط روی بیسکویت های کف قالب را از مواد شکلاتی خنک شده بپوشانید. سپس باز بیسکویت های دیگری را برداشته، یک سمتش را به نسکافه مرطوب کرده و آن قسمت خشک بیسکوییت را روی مواد شکلاتی کف قالب که روی ردیف اول بیسکوییت ها ریخته اید، قرار دهید. بعد مجدد از مواد شکلاتی خنک، روی بیسکویت ها بریزید. و نیمی از قالب را با این مواد پر کنید. قالب دسر را درفریزر بمدت نیم ساعت یا اینکه یک ساعت در یخچال گذارید تا بسته شود. بعد قالب را از فریزر یا اینکه از یخچال خارج کنید یک سینی زیر قالب گذارید. و اول دو الی سه قاشق غذا خوری از ژله ی خنک شده را روی دسر بریزید، و باز قالب را داخل فریزر گذارید تا لایه ی اول ژله بسته شود. بعد قالب را خارج کرده و مابقی ژله ی خنک شده و روان راروی ژله ی بسته شده بریزید و قالب را در یخچال گذارید تا کامل ببندد. بعد از بسته شدن کامل دسر، قالب را بیرون آورده و یک لایه بیسکوییت مرطوب شده را از قسمت مرطوبش روی ژله بسته شده بگذارید، مواد شکلاتی را روی بیسکوییت ها بریزید، بعد یک ردیف یا دو ردیف بیسکویت بچینید واین عمل را تکرار کنید تا همه ی مواد شکلاتی و بیسکویتها تمام شوند و آخرین ردیف این دسر، بیسکویت شود. اگر دوست داشتید می توانید روی مواد شکلاتی از پودر انواع مغزها هم استفاده کنید.

حالا لبه ی اضافه ی پلاستیک یا فویل آلومینیومی نازک را روی ردیف آخر دسر که بیسکوییت هست برگردانده و کامل سطح دسر را بپوشانید و کاملاً روی دسر را حسابی فشرده کنید. سپس قالب را بمدت ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید و بعد درآورده و در یخچال نگهدارید. اگر ۱۲ ساعت این دسر در یخچال بماند، فوق العاده دسر پرس و محکم و خوب می شود و خیلی عالی بسته می شود. دسر را حداقل بمدت ۵ تا ۱۰ ساعت جهت بسته شدن، در یخچال قراردهید. هرچقدر که این دسر، بیشتر در یخچال بماند، دسری منسجم تر و با کیفیت تری خواهید داشت.  بعداز بسته شدن، لایه ی روی بیسکویت ها را کنار بزنید، و دسر را در ظرف سرو مورد نظر، آهسته برگردانید و با ترافل های رنگی یا اینکه شکلات تخته ای ذوب شده ولرم سرد، یا هر نوع مواد دیگری تزیین کنید.  من با خمیر ژلارداین دسر خوشمزه را تزیین کردم.

نکات دسر تیرامیسو ژله ای قالبی از مرضیه

 می توانید بجای شکلات قهوه ای، از شکلات سفید تخته ای استفاده کنید. در این صورت باید پودر کاکائو را حذف کنید.

 موقع قرار دادن نایلونها یا فویل آلومینیوم، سعی کنید درکناره ها وگوشه های قالب، چروکی ایجاد نشود.

 اگرمیزان شکلات را بیشتر از میزان درون دستور بگیرید، موادتان سفت تر می شود.

 از سمتی که بیسکویت خشک هست، روی مواد شکلاتی در قالب بگذارید، اگر از قسمت مرطوبش روی مواد شکلاتی قرار دهید، مواد را کاملأ خیس و خمیری می کنید و در آخر دسر زیاد جالبی از نظر سفتی و خوب بسته شدن ندارید و دسرتان حالت خمیری پیدا می کند.

می توانید بجای یک ردیف بیسکویت، از دو ردیف بیسکویت استفاده کنید و بعد مواد شکلاتی را روی بیسکویت ها بریزید.

لابه لای ردیف مواد شکلاتی اگر دوست داشتید می توانید از پودر انواع مغزها استفاده کنید و باید حتمأ پودر شده باشند تا بعد در هنگام برش زدن دسر، به مشکلی برنخورید.

 تعداد لایه های دسر، بستگی به گنجایش و ارتفاع قالب یا ظرفتان دارد.

از هر نوع ظرفی می توانید برای تهیه ی این دسر استفاده کنید، بشرطی که ظرف یا قالب تان فرو رفتگی و برآمدگی نداشته باشد.

هرچه این دسر جهت بسته شدن، بیشتر در یخچال بماند، دسری بهتر و با کیفیت تر و خوش طعم تری خواهید داشت.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی شود